Friday, December 2, 2011

song theme for december !

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Wednesday, November 16, 2011

Thursday, October 27, 2011

berdua bersatu




Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

im sleep well. trust me !





Sometimes I sit and wonder about the imperfect world, was it because of us? Was it what god wanted to happen to us? I always sat and wondered about these things, but now I got my answer, nobody is perfect, everyone will make mistakes, it isn't what god wanted, god was always trying to help us make the world better, the way I think is also about you, you are just like everyone else, imperfect...I guess I expected too much from you and I made you suffer without me knowing it...I'm sorry for all the things I have done to you...


~ a smile can change everything ~ 






cc: copy paste, smthng juz be forgiven..thanks !

Friday, September 30, 2011














In the end, we only regret the chances we didn't take, the relationships we were afraid to have & the decisions we waited too long to make.

Friday, August 12, 2011

honestly

jujur cakap...fikiran aku hati aku bukan berada pada tempatnya.aku hanya mahu berbaring tanpe berbuat apa apa dan memikirkan apa apa. aku malas untuk melihat apa yang terjadi d sekeliling. kerana aku mahu menjaga hati aku yang sakit terlalu lama...

tidak sanggup aku berdepan dengan saat itu. tapi ianya akan terjadi. apa yang aku tahu, bila tiba harinya..aku hanya ingin sendiri.

parah

sampai satu tahap..die tidak akan berbuat apa apa
sampai satu tahap..die hanya mahu menjaga hatinya sendiri
sampai satu tahap..pedulikan ape nak jadi
sampai satu tahap..air mate turun tak berhenti
sampai satu tahap..die meraung sekuat hati
sampai satu tahap..die akan pergi
kerana die sudah terlalu biasa sendiri...

Thursday, August 4, 2011

siapa aku






Siapalah aku ini
Yang ingin memetik cintamu
Siapalah seadanya
Diriku di sisimu

Kau punya segalanya
Sedangkan aku insan hina
Hidupku penuh dengan kisah duka
Antara kita jurang nya berbeza

Biarlah usahlah
Bermain dengan api
Kelaknya terbakar sendiri

Biarlah tersimpan
Segala perasaan
Rahsia hatiku terhadapmu
Siapalah aku


 

Wednesday, August 3, 2011

jangan lupa namaku




Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana…
Aku mengingati mu
Kerana…
Aku men’cintaimu…

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana…
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati…

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana…
Aku merindui mu
Hmmm…Kerana aku sentiasa menyintaimu……



Monday, August 1, 2011

Thursday, July 28, 2011

Perpisahan ini

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan

Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu




hujan hati




Suatu waktu dalam hidupmu
Kala hujan dengan keras menerpamu
Di saat itulah kau akan belajar
Menikmati awan kelabu

Suatu hari dalam hidupmu
Kala hujan menyapamu dengan badainya
Di saat itulah kau akan belajar
Menikmati rasa sakitnya

Aku tahu pelangi kan datang
Menghangatkanku dengan indah bias sinarnya
Tapi masihkah aku di sini?

madah ini aku copy dari blog yg ku kira pndai bermadah~





 







 tetapi


The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. 
The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Sunday, July 17, 2011

lari...

7:45am....mahu ku menangis semahunya...
aku tidak mahu muntahkan dekat fb or twiter
aku tak mahu kononnya kawan2 care tanya aku
dan tidak mahu yang myampah yela..sik status seedih je.
sekarang fb ntuk aku tiade seri..btambah sedih aku bila wujudnya ketidakikhlasan.










17 julai 2011- aku rasa ingin lari..menghilangkan diri..kenapa aku emo...sebab demam kah?badan yang panas..mate yang panas..dulu kalau aku demam, aku mengharapkan perhatian..sekarang aku demam...aku buat macam tak demam..~
ku bisikkan pada diriku sendiri..aku bukan lagi diriku yang sebenar-hatiku hati batu.

Wednesday, July 13, 2011

Bukit Ampang...

dulu dulu kalau aku stress aku suka g pantai..umah ku dekat dengan pantai.aku g nangess sampai la aku rasa better. time kecik kecik sekolah rendah aku suka g nanges tepi sungai.bunyi air sungai yang kuat kena batu buat aku rasa lega dan takde sape dengar aku nanges kuat kuat. kenangan masa kecik memang lucu bila di ingat balik. dari situ aku sedar aku sangat sukakan tempat yang boleh bagi aku ketenangan rupenya. kalau gurl lain maybe g coping coping ntuk ilangkan stress.aku tak boleh buat macam tu.kalau duit banyak takpela.tapi kalau ade duit...aku pon suka.hehe.hmm..aku pernah nanges kat pantai sorang sorang pastu datang mamat2 yang kononnya care..bz body betul~aku tak suka kalau aku ngah feeling,emo..cdey...ade orang bz body..aku lagi suka sorang2..kcuali..cjak aku ade "die" aku suka "die" ade ngan aku.hmmmm~~


kalau masa aku study kat kuis aku suke pegi taman, tasek ke...pantai...sampai maboy pening nak layan aku.date aku ngan die mesti kat sane.aku lagi suke pergi tempat macam tu. sape suh aku yang buat keputusan nak pegi mana.hehe.kenangan maness tuu..skang aku tak tahu la aku boleh pergi lagi tak tempat2 macam tuh ngan die~~


sekarang aku teringin sangat nak g Bukit Ampang tuh..orang cakap pemandangan waktu malam sangat cantekkkk !! aku boleh rase kedamaian sambil tengok kerlipan lampu dan bintang bintang d langit....tinggal aku sorang kat situ pon aku sanggup~ok tipu...aku penakut...takde maknenya aku nak duk situ sorang2..hmm...kalau lah clebrate besday kat situ mesti sonok kann..ramai2 nyanyi HEPY BURFDAY TO YOU..tiup lilin bagai..sonoknya~!! burfday aku kali ni jatuh bulan poser..sonok jgk..boleh aku solat sunat dalam bulan yang penuh berkat~and aku d kampung.yeay! sambut ngan ma Abah mek ! and Qaseh suchikuu~bday kali ni aku mao buat kek ntuk diriku sendiri~~lalalalla~


bukit ampang~aku akan pergi jua nanti..tnggu la kedatanganku.....tapi..kat pantai time sunset pon besh jugak...aku teringin juga nakg langkawi !! cameron yang penuh dengan bunga2 !!! ouhh...kena kerja rajin2 lepas grad n jalan2 bagi puas hatiku..cakap sal grad..belajar aku tak seberapa~ sedey wehhh...apa nak jadi ngan aku.teruk.maluuuuu !!! T.T sob sob..nytemare aku yang paling buat aku trauma~!

bukit Ampangg~cntekk kann !



hijauuuu~calm !!





sunset d bali~gmbo c aizul mmg superb !




langkawi~sgt cntekkk !!






paling nak pegi~~KRABI ISLAND!!

aku kuat?








Just because someone comes off strong.... doesnt mean they havent fallen asleep crying before

im shud cry or smile???

blog cakap sudah sudah la huda. aku da penat melayan luahan kau.tapi blog..jika tidak padamu..pada siapa lagi ingin kuluahkan?




You dont need to do things to make someone love you.. If they wanted they would..







really??




aku takut...sangat takut....andai aku sudah tidak mampu untuk hold on lagi. maybe dahan tuh da reput dek kerana rapuh..atau terus patah...dahan yang make me feel shady and safe..tuhan, berikanku kekuatan~


















Dont be suprised when you finally realize that you care.. & look back - I'm not there



 

Sunday, July 10, 2011

pulut durian

aku da lama ngidam nak makan pulut durian.time dekat nak final sem 4 lagi~~ akhirnya balik ni baru tlaksana. abah g beli durian 4biji dua ploh ringgit haaaa..mahal gilerr..elok plak abang ng kak iparku balik.pastu abang chik ng family pon dtg..makan la ramai2 durian yang 4 bijik tuh~

semalam...aku mmpi dia..so harini satu hari aku akan merindui die.~~~~


Saturday, July 9, 2011

byk nak cakap.....

lama dah simpan niat nak taip-taip kat blog usang nih. tapi duk simpan beku dalam hati.kenapa?malas.banyak nak luah.tapi malas.nampak sangat yang teman nih pemalas.now aku tengah memendam rasa di rumah bersama family tersayang.tamat sudah semester 4~dan baru je menghabiskan short sem dengan mengambil 2 paper. paper 1st aku sangat frust! soalan senang giler cakap~tetapi...disebabkan perangai memain aku...aku tak stdy..gamble g jawab exam dengan 0 !!time jawab rasa nak menangis~apa aku dah buat dengan diriku nih..patutnya short sem la time nak merasa 4.00 beb!!menci lah huda !!


tetapi..yang berlaku sudah pun berlalu~banyak cerita suka duka menyelubungi diriku selepas abes smester 4.tesis plak tak jalan2 lagi.tapi berkat ketabahan aku stay kat putrajaya ritu..adela bahan skit yang aku carik.hmm..kalau nak cite sal kisah hati memang takkan habis.aku pon tak tahu ape kesudahan cerita kami.sekarang....aku ikut je apa yang berlaku.sakit memang sakit.luka tuh memang dalam.nak salahkan sape.sekarang aku pikir tak ade sape yang salah.mungkin keadaan @ takdir yang memang nak jadi macam ni.but y im still hold on??cause my heart tell me to do n im trust him. tula ubat penenang aku kala sepi~~

qaseh?my princesssss...kesian die..duduk jauh-jauh dgn parents.kalau aku tersasul marah dia..hati aku yang sakit.die budak..apa la yang die tahu..da la mak ayah jauh.sob sob...ciksu sayang sangat sama qaseh~hmm..ma ngan abah sangat manjekan die.kadang-kadang terselit rasa jeles.y?sebab kadang-kadang abah marah aku sebab die.tak boleh terima !!!cakap pasal qaseh..die sangat cerdik..mulut non stop..rajin..kalu aku malas nk gerak amek barang..die ade..aku paling suka mandikan die..pakaikan baju die..suap die..n paling besh tidokan die.kalo dapat tdokan die ase semacam~susah nak tdokan baby rupenya..sejak ade die..kasih aku pada kucing bkurangan.cian kucing2 aku..

last......to someone yg pernah cheer me up when i sad..when i need a shoulder~thanks..aku mintak maaf sebab buat kamo marah.terluka tu aku rasa tak.he..tapi..aku sayang persahabatan yang baru kita mulakan ni..tapi tula..im so sorry~~ sabah negeri bawah bayu..macam mane agaknya rupa ngeri sabah tuh yee..kate rafiq junioku d kuis lautnya cntek2..tringin bah aku ke sane~


layan gambar my princess jum ~~~~











































Sunday, May 29, 2011

jika dulu







hanya tuhan yang tahu

dalam hatiku hanya tuhan yang tahu. apa yang aku fikir. apa yang aku rasa. apa yang aku alami. siapa yang ada bersamaku adalah DIA. tiada tempat lain untuk ku berserah.moga aku tabah menghadapi liku-liku perjalanan hidup ini.


bermula dari tragedi jatuh bukit yang menyakitkan.ha ha ha. malu bila terkenang kembali. tula..malas sangat nak turun tangga ! sakitnya hanya tuhan yang tahu. tanpe sempat ku berpegang tapi memang takde tempat untuk ku bergantung pon. sampai lani maseh terasa sakitnya pinggangku. esoknya iaitu hari ini. aku sekali lagi d uji oleh DIA. dengan duit berbaki beberapa ringgit d tanganku. aku mendaki pusanika untuk mengambil duit. mungkin tuhan mahu mengujiku. kad ATM ku tidak mahu keluar2 dari mesin.wahai mesin sekalipon kau berkenan dengan kad ku, alangkah indahnya jika kau memberi pengeras terlebih dahulu. dua episod sedih dalam hatiku.


tragedi kad atm d telan tidak mematahkan semangatku untuk pergi karnival himpunan satu juta belia. tujuan aku hanya satu. tidak ku hiraukan hayunan langkah kakiku yang sudah tidak berdaya. gagah dan gigih. kalau dulu jika aku berjalan bersamanya tidak sampai satu KM pasti aku sudah merungut. tetapi tidak tadi. aku gigih berjalan jauhnya dan sakitnya kaki dengan perut yang kosong sebab selera ku mati. mencari-cari tidak ku temui. aku berputus asa. doa ku makbul. aku terjumpa apa yang aku cari. tetapi kosong. sudah tutup. aku pasrah dan redha.


hatiku redha barulah terasa lenguh sakit lapar semuanya bersatu. duduk d bahu jalan dengan seribu perasaan. hanya tuhan yang tahu rasa hatiku. DIA maha mendengar. ku lihat susuk tubuh yang amat aku ku kenali. aku tidak mampu untuk melihatnya. ku tunduk. apa yang ada dalam hatiku hanya tuhan yang tahu. lihat dia berlalu d hadapanku. ku lihat dia berlalu sehingga hilang dari pndangan mataku. dalam hatiku hanya tuhan yang tahu. apa yang aku rasa hanya tuhan yang tahu.


setelah apa yang berlaku.setelah berbagai2 dugaan yang melanda. aku mula paham.aku mula berfikir.tidak semua yang kita inginkan kita dapat. percaya pada diri.sekuat mana dugaan yang d beri. aku yakin ALLAH, AbhMA ada bersamaku. tempatku mengadu. ALLAH dan AbhMA. dan aku tersenyum bahagia kerana aku selesa. kerana aku yakin ALLAH dan parents sememangnya sayang padaku. kini...aku redha dengan ketentuanMu.





mungkinkah esok kta kan btemu kmbali
masihkah ada ruang d dalam hatiku
ntuk cnta yg prnah engkau miliki
ntuk slama2nya

Thursday, May 26, 2011

hati mula bersuara

perjalanan masih panjang.
langkah masih jauh perlu diatur.
sesibuk mana masa ku penuhi sekosong mana ruang yang ada.
jujur ku katakan, aku merindui dirinya.

mengingati dirinya.
menyebut namanya.
mengambil tahu tentang dirinya.

ya ! sungguh aku teringat padanya.
bayangnya, wajahnya senantiase menerjah ruang ingatanku kala kesibukan dan kala kelapangan.
tidak pernah lekang. tidak pernah ku lupa.
masa dan ruang yang diperlukan.
digunakan sepenuhnya.
mencari khilaf dan kekurangan dan cube untuk memperbaiki.
setiap kekurangan dan kelebihan ku hitung
ku amati agar tidak tersilap langkah.

bila hati mula bersuara.
kejujuran yang terungkap.
aku sentiasa mengingatinya. . .


with you
fall for you
no air
to 
marry you
 


Wednesday, May 18, 2011

ni semua salah ko ...

ni semua salah ko !! ayat feveret kawanku. tapi aku tambah sikit. nih smua salah ko PERASAAN !! kenapa cakap macam tu??


wahai blog ajaib ku..penawar dukaku. bertabahlah kamu. hanya kamu tempat ku meluah rasa yang terbuku.bukan niat ingin menyalahkan sesiapa. KEADAAN yang salah? ini semua SALAH FAHAM?  semalam aku menangis macam orang meroyan. hari ini? airmata keluar mencurah2 lagi. kenapa HUDA? kamu pernah lalui dulu. sakitnya hanya kamu yang tahu. sekarang adakah benar terjadi lagi?mungkinkah? senak kepala memikirkan. apa ini semua. salah siapa.


perit nak akui. perit untuk terima semua nih ! tapi semuanya dah terjadi. berkali2 ku bisik pada hati. SABARLAH. ini hanya sementara. jangan bertindak TERBURU-bURU. tapi berapa kali ingin ku menipu hatiku. berapa kali ingin pujuk. aku ade perasaan. ade hati. tolong lah jangan sakiti.

Monday, May 16, 2011

hujan lebat

laju kaki ku mlangkah..syukur krn kaki ku masih kuat walaupun hatiku sudah rapuh. jalan kaki seorang diri ke kelas khalayak dan wacana media. gigih ku melangkah mengenangkan kuiz. kalau bukan kerana kuiz takde maknenya nak pegi.

pjalanan pulang ku dibasahi hujan lebat dengan berbaju kurungnya. aduh..guruh kilat petir semuanya bcampur aduk. macam mane nak pegi umah kak. aku takot bmalam seorang diiri kat UO nii. bukan tempatku. bilik pulak betul2 hujung dekat dengan hutan. tak kuase haiii.

tapi..knape hatiku rasa sangat tidak sehat hari ni.kpale pening.mungkin sarat masalah ku pendam. dalam benak otakku. dalam hatiku. gugur..airmata ku gugur. slebat hujan di luar. seorang diri. bukan ku meratap apatah lagi meraung. tapi tangisan kesakitan. tangisan kesedihan. tangisan kehancuran. semuanya bersatu. kadang-kadang logik bila satu kesedihan mlanda..bertimpa-timpa datang. saat ini ape yang aku rasa?? sangat DOWN !

Friday, April 8, 2011

abah missu badly

08/04/11 ----   abah col 1pagi.. suare abah penat..makneny abah keje kuat..abah tak boleh tido...abah lenguh2 kaki...abah rindu saya ea.......biase saye ade ntuk picit abah kann... abah sabar ea...saya kat sini ok..kuat makan..kuat jalan...tapi dalam hati saya..tetap ade abah ma mek....abah jangan isau pasal saya...saya cukup makan d sini...kawan2 saya jaga saya dgn baik...en degil pon jage saye dgn baik...abah jangan isau ea....abah kuat taw !  abah jangan la keje berat2.....brape kali anak abah nak bagitaw...abah kne rehat...abah...tnggu anak abah ni...besar ea...hmmm..da besar..abah tnggu anak abah keje ea...nanti anak abah akan jaga abah balik mcm abah jage anak abah ni......


abah....anak abah da nak exam daaa...abah doakan ea...saye taw..abah akan ngaji..solat hajat ntuk anak abah yang degil ni evrytime exam...dari sem1-sem4...abah snggup...abah....tido la abah....anak abah doakan abah dpt tido...ilang lenguhhh...ilang sgala penat dan sakittt.....mg allah makbulkan doa anak abah ni......esok bagi abah bangun dgn pnuh tnage.....baru lah betul abah saye !

abah....rinduny kat abah.......hanya tuhan saje yang taw.....abah tnggu saye balik...nanti saye picit abah tiap2 abah duduk dkt ng saye....ikot abah g beli ikan....rinduny nak naik moto n borak dgn abah.....

<3 abah ma mek <3










Sunday, April 3, 2011

setelah sekian lama..

kjadian 2 April 2011 diulang tayang-test test..ehm ehem ! (clear throat) lame xmnapak dan mninggalkan knangan kt sini. arini nak kate rajin tak jugak sbb.....xpnh rajin huk huk ! saya sntiasa malas for everythng ! mksudnya.. buat esaimen tntu skali..cakap pasal esaimen. lagi 4 esaimen tak sbmit ! even da stdy wix ouh sgt truk prangai saya! insyaallah esok isnin 3hb saya akan sbmit report pniagaan saya (nursery) hihiih yg mana cita2 saya bila saya da mntap dari segi kewangan hehehehe !

smlm saya dan en degil saya pegi pameran pgantin dkt pwtc tuh ! xbesh hihihhi. mcm mane nak besh sbb bukan saya nk kawen dalam mase tdekat ni pon.haih..huda huda...*kua dr angan2* tp ok la..sweet je time tuh muahahahha..knonny pasangan yg tgh bz bt psiapan...duduk dga sorang2 promote dorang pnya pakej ! kesian...en degil cakap rase srbe salah sbb mnipu hahahha..mane taknya...stop tgk pakej gmbr2 dorng..tny bila majlis...en degil cakap bulan 3 tahun depan ! hahahaha...spontan idea yg me pon ase nak gelakk smpai pngsan ! :p..usaha carik dina halim pny booth sbb nak tgk minah nih dari dekat..tapi die takde..punah arapan..ngeee !

balik je g lepak d mall..hmm..den trus alek nek ktm smpai ktm apiz zahidi tlg g amek. maseh apiz yg cun smlm..hikhik ! tp besh sgt sbb en degil ikot je kpale saye smlm. ajak g mydn beli brg kperluan..n tmn die lepak ng mmber bek die mase kuis dluu..pastu ajak die g ani sup utara ! sbb nanti xd pluang dah..sape la yg nak bawak mlainkan die..huuhuhu...en degil tabah je sbb die maseh kenyang dan saya xkenyang2..hahahha..pastu lepak kt ani sup die ajak balik.tp alasan saya nk blame2 dgn die tw ape??
H: alamak..knyangny..ni xblh balik trus ni..kne g jalan2 bg die trun balik..ngeee

en degil: speechlees

sbb tak taw da nak buat apa..kami mgambil kputusan ntuk pegi ke dectar ukm tgk bdak2 ko-k buat psembahan.xbley bla ayt bt kputusan..:p...paling xblh blaa..dating dalam ukm dctar..muahahhaha...huhuuhuh..en degil cakap pening kpale..pdahal die bosan sbb tak besh..:p..den die trus balik puncak alam yg nun jauh..*everytime die drve alek pncak..saya sgt brt hati...isau...:(*
thnks a lott krn dirimu snggup datang. tgk gambar nak??xnak...ok..xyh tgk...ni ntuk knangan saye..kalo suke kamo tgk la..kalo x....tkn pngkah kt atas..dan tngglkan sya...:p






ok saye gemuk ! abaikan plss..*snsitip*


mustang..xmnt kete so xtw pape..:p





















budak degil vs






bdk baikkk ! hihi










tmn die borak ng mmbe snap gmbo



faris n bdk degil





ani sup..mmm knyang !





nila apiz zahidi ! artisss ukm




ok.gemuk.huk !







exam da dekat.tesis tidak bbekas lagik ! matik la............................................

*exam tuh ape??? tettttttttt....

Wednesday, February 9, 2011

childish??

merajuk nanges nanges..krn tidak d bawa bersama.
 kbudak budakan kah? ..sntiase ingin bsama ma abah mek...kbudak budakan kah? hadoiii la huda !..malu la dekat anak buahmu....... ! " ciksu nape tido ttup mke?..ciksu xikot tokma ke?.."
ptanyaan yg sah2 tidak akan dilayan...ini kisah 3malam sudah.d tnggalkan.

pagi2 nih mgarutt..nak cakap apa sbnarny...hmm..nk titipkan kt blog as knangan mse depan..bahawa 09/02/11 adlh burfday erra fazira pelakon kgemaran ku.eh...bukann..saye sedihh..xtw knape..tbe2 trase mggalas beban yg berat.xmampu ntuk dipikul.tbe2 air mate klua xsemena2..knape? tidak tahu..mgkin..tlalu byk yg d pndam..tlalu byk tugasan (pdn mke ku) mgkin mrndui ma abh mek...ape khabar mrk d kg....T_____T.mngkin xd sape2 yg mnemani dan bkngsi suka dukaku..uhu.

xpe huda ! DIA an ade..DIA maha mdgr...maha mgetahui....ap yg tbaik ..ok..letih....ketidakcukupan tidur..kstressan yg mlanda..kkibutan..serta khancuran hati.uhu.


rindu Booolaat..tupaiii...acingg...oren..tmpon...mkcuben...ouh..kucing2 ku suda 13ekor...dan makcuben telah mnambah lagi 2eko ahli baruuu...suke2...

nak smbng bt esaimen slps mgarutt sini sane.



Wednesday, January 26, 2011

hv i told u. . .

Have I told you lately that I love you?
Have I told you there's no one else above you?
Fill my heart with gladness, take away all my sadness,
Ease my troubles, that's what you do.

For the morning sun in all it's glory,
Meets the day with hope and comfort too,
You fill my life with laughter, somehow you make it better,
Ease my troubles, that's what you do.

There's a love less defined,
And its yours and its mine,
Like the sun.
And at the end of the day,
We should give thanks and pray,
To the one, to the one.

Have I told you lately that I love you?
Have I told you there's no one else above you?
Fill my heart with gladness, take away all my sadness,
Ease my troubles, that's what you do.
There's a love less defined,
And its yours and its mine,
Like the sun.
And at the end of the day,
We should give thanks and pray,
To the one, to the one.

Have I told you lately that I love you?
Have I told you there's no one else above you?
Fill my heart with gladness, take away all my sadness,
Ease my troubles, that's what you do.

Take away all my sadness, fill my life with gladness,
Ease my troubles, that's what you do.

Take away all my sadness, fill my life with gladness,
Ease my troubles, that's what you do.

Sunday, January 23, 2011

mengamOkkK !

hari mnggu yang besh dan tidak besh giler !
besh sbb dapat panjat c broga tuh..broga?knal tak??alaaa..cucu pak meon adek bradik jeboon tuuuhhh...sgt besh..wlaupon kakiku bngkak deh terjatuh ayu celah2 lorong sempit..tseliuh..saket tuhan je tahu..terus banjir kawasan tuh...huhu..kwn2 yang g broga besh2..dak2 celass..wlaupon penat..tapi kalo d beri pluang ntuk pegi lagi..saya mao !!sbb..saya sgt suke pegi tmpat yg cntek dan tenang..tenang??aritu xtenang..sbb ramai sgt orangg..huhuuh..SYAM, JOE, WAWA, IERA dan ANA..sgt besh !!
tak besh sbb??haihh..tok sah citer laaaa..ade kang yang nanges xblirik karang !huhhhhhuuuuuuuuuuuuuuu...
cuti 4ari..khamis sbb ala smua taw la an...maseh krn rayer kamo kami numpang hepy skakii payung. jumaat lecturer ksayangan bagi cuti sempena??dak2 nieh nak balek umah...poyo tol dak kelas ksyangan nih..padahal nex wek da midsem...*jeles sbnrny...klantan jauhhhh ! nt nk suh PM bt sdiri jmbatan yg blh g klantan juz 10mnitt..bolleeeyyyy !! sabtu dan ahadd...ape yg buat jmaat sbtu dan ahad ni??duk mlepak dalam bilik dengar lagu puteriku syg..sob sob T___T..SAYA PUTERI ABAH an bahhh...;))
lagu ni kawan fvrte saye suh dengar...;) wink wink !

halamakkkk !!takoott la nk masuk iseninnn...keje tinggi macam broga hill tuhh ! pnjat broga mampuuu..nk pnjat keje ni idok la teman lepassss...aduh......nk tgk list x.....?meh nak kasi tw ntuk pringatan diri sdiri je:

*TESIS- ni cnfirm msti duk tngge tratas..sbb die bban paling berat nk galas T___T

*ANALISIS DASAR ndvidu maopon group 

*KEUSAHAWANAN COMM ndvdu maopon group

*PGURUSAN KEMPEN kne bt vdeo PSA dan esei ndvdu

*FILEM MELAYU kne kritik 4filem dan kritik smpai 40ms..(bab2 kritik ni saye sukeee)

*SEPADU

*HBGN KOMUNITI~grrrrr !

*last but not least~PBAHASAN yg ade evry week !pning oiii..

@@@mcm..mcm..ade yg tlupe jerrr...ouhh..

*STATISTIK cmp sorry..sy xmnat nombor2 niaa..tuh yg jadik lastt2 tuhh..ngeee

esookkk kuizzz ..xstdy lagii...skang tgh bt esaimen..tapi ase rajin plak update blog...hahahha..time x buat esaimen...sik letak kat draff jer...muahahhaha...esok kuiiizzzzzzzzz ZzzzZzZzzZz!



nih gmbar !
air tuh syam yg galas bravo !

tudung basah bkn kne smbah ng air yee

jejaka rebutan?

muke?abaikann..fenaaatt

penatt..tp mmpu posing..apedahal

men lalang ng joe sym brangan

tadaaaa ! dr gelap tuka cerah

c..mnusia2..huhuhu

malu2

geng










nak turun tuh cuakkkk




ok..kami berjaya !




kuizzz tuh ape??? erkkk. . . .